Зверското нападение беше извършено на 4 ноември през нощта

 

Криминалисти от Свиленград са задържали трима души заради обира и побоя над възрастно семейство в село Мало Градище, съобщиха от МВР.

 

Нападението беше извършено на 11 ноември. През нощта крадците нахлули в дома на възрастните хора, заплашили ги с моторна резачка, след което ги пребили зверски. Мъжете били с черни качулки. След зверския побой нападателите счупили и ръцете на възрастните хора, прибрали около 2 200 лева и си заминали, а двамата старци – на 82 и 77 години останали на пода в локви кръв.

 

Сигналът за нападението е подаден в полицията на следващия ден.

 

Задържаните са от Свиленград и са на 24, 30 и 44 години. Най-младият е с множество криминални прояви и осъждан. Преди време е бил нает от близки на нападнатото семейството за дворна работа в къщата.

 

Той е заподозрян за извършеното престъпление, след като на 13 ноември продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, той го откупил и строшил. При задържането му обаче полицаите намерили у него документи за извършения залог. 

 

Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и са осъждани. 

 

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72–часова мярка „задържане под стража“. Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.