По света има два типа хора - едните могат да готвят, а другите притежават удивителната способност да превръщат всяко ястие на тиган в загоряла и негодна за консумация храна. За спадащите към втория тип решение предлагат находчиви американски дизайнери, проектирали умен и устойчив на кулинарни невежи тиган, който улеснява готвенето, пише БТА. 

 

Външно интелигентният домакински съд по нищо не се различава от обикновен тиган, но вътрешно разполага с няколко хитринки, които могат да превърнат дори готвач-новобранец в умел кулинар. 

 

Умният тиган с диаметър 30 сантиметра и незалепващо покритие разполага с вградени сензори, които постоянно следят температурата. Получената информация се предава безжично чрез вграден в дръжката блутут към съответстващото приложение за смартфон, което "поема" готварските функции. 

 

Освен че съдържа множество рецепти, апликацията инструктира готвещия за всички действия в кулинарния процес - от наливането на олио, през добавянето на различни продукти, регулирането на топлината и времето за обръщането на печивото до момента на пълната му готовност.