Присъдата е намалена, защото в съдебната зала той се призна за виновен

По-строга присъда за убиеца на сина си Паоло искат родителите му от Апелативния съд в Пловдив. Те обжалват решението на старозагорския окръжен съд, който осъди Георги Сапунджиев на 3 години и 4 месеца затвор за това, че на втори юни миналата година прегази детето в Стара Загора. Това е една трета от общо постановените пет години. Присъдата е намалена, защото в съдебната зала на 21 ноември Георги Сапунджиев се призна за виновен.

 

Основното настояване на родителите на четиригодишния Паоло ще бъде убийството да се разгледа като извършено на пешеходна пътека и на Георги Сапунджиев да бъдат присъдени максималните 10 години. Настоящата присъда от 3 годни и 4 месеца е за непредумишлено убийство. Оказва се, че в законодателството в момента понятие „пешеходна зона“ не съществува.

 

За да се промени това са необходими законодателни промени. Колкото и да е голяма една присъда тя никога няма да е достатъчна за родителите, смята Красимира Иванова. Това може да се гарантира от по-строги закони и повече контрол. 

 

За да се промени и съзнанието на хората родителите на Паоло са намерили начин да се изработят 5 хиляди ароматизатора за автомобили, които да напомнят на шофьорите отговорността им  зад волана.

 

Повече по темата гледайте във видеото.