Краят на тази порочна практика, разкрита от Марин Николов, може да дойде с помощта на Европа

 

Последваха още реакции след разследването на Нова за кухите фирми, които точат милиони от държавни помощи за тютюн. Краят на тази порочна практика, разкрита от Марин Николов, може да дойде с помощта на Европа. Това обяви земеделският министър Десислава Танева.

Още по темата

 

По данни на министерството измамниците, които са взимали пари, без да садят тютюн, вероятно са получили достъп до субсидиите през 2009 година. Затова оттам ще поискат от Европа да бъдат орязани парите на всички, получили достъп до помощи през 2009-а

 

От ДПС обаче имат по-различно виждане за спорния период, който всъщност бетонира получателите на субсидиите.

 

"За всички стана ясно, че понятието "референтен период" стана известно през 2010 година, легитимирано със специална наредба, специален документ от тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов”, коментира Алиосман Имамов.

 

Той също беше задочен герой в разследването на Марин Николов чрез своя племенник Венцислав Моллов - получател на субсидия за тютюн, какъвто не произвежда. 

 

Алиосман Имамов се закани да си търси правата в съда, ако внушенията за негово участие в източване на парите за тютюн продължат.