Управителят на ВиК Добрич направи емоционално обръщение по повод информацията за смяната му

За любовта към работата и любовта към жената... В емоционално обръщение управителят на ВиК Добрич, инж. Димитър Радушев сравни двете чувства. Обръщението дойде след информация в местните медии за неговата смяна, заради неспособността му да се справи с проблемите на дружеството.

 

В обръщението, публикувано на сайта на ВиК Добрич, управителят на водното дружество сравнява любовта си към фирмата с любовта към жена „Това, че тя вече е поостаряла, станала е леко флегматична, възпълничка, не е причина да не я обичаш”, пише инж. Радушев и признава че има силна емоционлана връзка с водното дружество.

 

Повод за силната емоция били публикации в регионални медии за предстояща неговата смяна, за влошаване състоянието на дружеството по време на управлението му. Според Радушев добричкото ВиК е водено умишлено към фалит. Според Радушев загубите за миналата година възлизат на 7 млн. лева.

 

„Платих старите задължения на предишния управител - над 1,6 млн. и излязохме на свободния пазар, с което сегашният управител явно му куца математекита и не може да смята”, каза бившият началник на ВиК-Добрич инж. Юлиян Иванов.

 

Иванов се закани да съди Радушев заради обвиненията. Междувременно ДАНС и прокуратурата разследват дружеството, а касоразбивач е трябвало да отвори касата, за да се извърши ревизия. Докато стане ясно кой е прави и кой крив добричлии продължават да пият най-скъпата вода в България.

 

Репортер: Мария Добрева