„Реформаторите изиграха добре картите си", коментира социолог

 

"За шансовете на цар Симеон II не бива да се съди по силата на НДСВ или по критиките от миналото. За шансовете му трябва да се съди по толерантността на неговото говорене". Това заяви ръководителят на социологическата агенция "Екзакта" Лидия Йорданова за "Здравей, България". 

 

Като причина за покачването на рейтинга на здравния министър Петър Москов социологът посочи позицията му за нападенията над лекарите в ромските махали.

 

"Той реагира бързо, безкомпромисно, твърдо и като че ли знае какво прави”, смята Йорданова. 

 

Що се отнася до цялостното поведение на Реформаторския блок, експертът изтъкна: В този коалиционен формат Реформаторите изиграват добре картите си. Това се отразява и в гигантския скок, който направи лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев. Внавечерието на изборите той се радваше на двойно по-ниско доверие, отколкото в момента”. 

 

"Когато попитахме хората какво им харесва в настоящото правителство, те посочиха факта, че тонът вече е променен, че самият премиер е променен", коментира Йорданова, след като резултатите от социологическото проучване на "Екзакта" разкриха, че към настоящия момент хората не желаят нови избори. 

 

По думите ѝ българите биха били готови за поредни предсрочни избори, ако виждат алтернатива на хоризонта.