Пред Народния театър оживяха ролите на актьора в "Бай Ганьо", "Инспекторът и нощта", "Ревизор"

 

Безпощаден и яростен като седмото изкуство и талант с магия, неподвластна на времето. Така фотоизложбата, посветена на 90-годишнината на Георги Калоянчев, представя обичния от поколения български актьор. 

Още по темата

 

Чрез фотографии на Иво Хаджимишев и Атанас Кънчев, документи, отзиви, рецензии, и снимки от личния архив на актьора, организираната от Съюза на артистите в България изложба представя филмовото и сценично творчество на Калоянчев.

 

Ден преди връчването на наградите "Икар", пред Народния театър "Иван Вазов" оживяха емблематични роли на актьора в "Бай Ганьо", "Инспекторът и нощта", "Ревизор", "Големанов", "Женитба" и още много други образи, с които ще го запомним.

 

"Много ми харесва. Невероятна е и много добре подредена", бяха първите думи на съпругата на Георги Калоянчев – Валя, след като разгледа фотоизложбата. Спътницата на актьора сподели, че докато гледа снимките, всичко минава пред очите й като на филм. Спомня си с много обич за човека, с когото дели един покрив цели 59 години – от началото на кариерата до последните му дни. "Разсмивал ме е на сцената, но вкъщи беше затворен, дори темерут", разказа Валя.

 


Какво още сподели тя – гледайте във видеото!
 

Снимка/Видео: БГНЕС