Социална работничка твърди, че е трябвало да напусне системата, защото е отказала помощи на роми

 

„Не може да се говори за субективно или обективно отпускане на помощи”, заяви в „Здравей, България” директорът на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева.

 

Бившият социален работник Ангелина Петрова съобщи вчера в „Здравей, България”, че е била принудена да напусне системата на социално подпомагане, след като отказала на роми възможността на получават социални помощи.

 

„Ангелина Петрова не е уволнена, тя доброволно подаде молба за напускане и това не се е случило под натиск. Тя работи точно девет месеца в „Социално подпомагане”, като преди това никога не е практикувала тази професия”, заяви Надя Танева днес и добави:

 

„В един момент тя прецени,че Законът за социално подпомагане и правилникът за неговото прилагане може да се тълкуват по начин, по който тя прецени, което не бива да се допуска. Тя е отказала на четири ромски семейства социални помощи. В квартала, в който тя работеше, колегите влизат спокойно, всички ги познават. Там живеят около 10 000 ромски семейства и само 229 се подпомагат социално, отказите за подпомагане са повече. Общо приетите молби са около 500”.