Под ударите на данъчните попаднаха

Още по темата

Националната агенция за приходите запорира още фирми, свързани с Цветан Василев. Под ударите на данъчните попаднаха и хотелите на банкера, обединени във веригата „Сана спейс“, съобщава вестник „Преса”. 

 

На 1 април в Търговския регистър е вписан запор на акциите на компанията, притежание на „Корси маунтин рисорт“. Постановлението е издадено от публичния изпълнител Мария Попова.

 

Под шапката на „Сана спейс“ влизат 4-звезден СПА хотел в Хисаря, част от петзвезден комплекс в Св. Константин и Елена, 3-звезден хотел в Златни пясъци, 4-звезден хотел в Пампорово, „Вила Калина“ в Банско и две къщи в Боженци.

 

До момента НАП е наложила запори на 11 дружества, свързани с Цветан Василев - БТК, „Дунарит“, „НУРТС България“, „Бромак“, „Фина-Ц“, ТЦ-ИМЕ и др. Данъчните вземат превантивни мерки, след като стана ясно, че белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие ще придобие за 1 евро стратегически компании на банкера като БТК и НУРТС, военните заводи „Дунарит“ и „Авионамс“.

 

Преди седмица Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на сделките и поиска документи от въпросните дружества, включително от ТВ 7, ГАРБ и хотелската верига „Сана спейс“.