Само в пет области на Западна България и част от Южна България обявеният код е зелен

Жълт код заради силния вятър обяви НИМХ в почти цялата страна.

 

Само в пет области на Западна България и част от Южна България обявеният код е зелен. Това са София-град, областите Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска и Смолянска. В останалата част от страната духа силен вятър със средна скорост между 14 и 19 м/сек. и пулсации до 24 м/сек. На места в Източна и Южна България вятърът достига скорост 30 м/сек.

 

Утре денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава. Вятърът ще стане югозападен, а максималните температури ще са между 8°и 13°.

 

В неделя ще бъде облачно и от запад ще завали дъжд. В Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър. В по-голямата част от страната дневните температури ще останат без съществена промяна - между 9° и 14°.

 

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна. В първия ден от идната седмица валежите ще продължат, а от северозапад ще прониква по-студен въздух и максималните температури ще са предимно между 7° и 12°. Във високите полета дъждът ще се примесва със сняг.

 

Във вторник ще остане сравнително студено, със слаб до умерен северен вятър. Валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат.

 

Облачността ще започне да се разкъсва и в сряда и четвъртък ще е променлива, по-често значителна, но без съществени валежи. Температурите слабо ще се повишат.