Заради катастрофа на пътя край Картела са блокирани десетки автомобили

Сняг и силен вятър образуваха опасна поледица по пътя Батак-Доспат. Край местността Картела на пътя има десетки блокирани автомобили.

 

Причина за задръстването са няколко тира, които са нарушили забраната за преминаване по този път и са аварирали. Всички те са и тежко натоварени със стока. И от двете страни на пътя се трупат дълги опашки от леки автомобили.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” предупреждават, че по пътя Батак-Девин трябвало „да се преминава само с вериги”. Снежната покривка там е достигнала критичните за трафика 10 см. 

 

По пътя Батак-Доспат ситуацията е овладяна, информира пък Радио "Фокус" - Пазарджик след 18:30 ч. Областният управител Трендафил Величков съобщи, че "проблем създаде един тир, който не беше спазил забраната и беше тръгнал първо с ремарке и второ без вериги по пътя Батак-Доспат".  

 

Там вали сняг и в момента. Новата снежна покривка е около 6 см.

 

"Трасето се обработва, но остават в сила ограниченията товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, а всички водачи да шофират с повишено внимание при зимни условия. Авариралият ТИР, който е нарушил забраната е изтеглен, отстранен е от пътя и там при зимни условия", обобщи ситуацията Величков.