Те са обвинени в трафик на голямо количество наркотици

Доживотен затвор получиха 41-годишният Димитър Бакаров и 34-годишният Марин Саханов от апелативния съд в Солун. Те са обвинени в трафик на голямо количество наркотици

 

Двамата бяха арестувани през месец март миналата година при полицейска акция в промишлената зона Синду. В куфар са били открити около 12 кг кокаин на стойност около 900 000 евро. Наркотикът е внесен от България от Бакаров, който пристигнал с тир. 

 

Двамата българи са били следени няколко месеца, за да се разкрие схемата по прехвърляне на кокаина. По информация на полицията в Солун трансферът е бил извършен с товарен камион от България, който е бил проследен до момента на сделката в Солун. 

 

Българските власти също са били информирани и са съдействали за акцията. Арестът е извършен в момент на предаване на кокаина, скрит в пътнически куфар. Специалните части на полицията са обсадили мястото в индустриален квартал на Солун повече от едно денонощие в очакване на пратката. 

 

Конфискувани са камионът и леката кола, с които е пренасян наркотикът. Акцията е ръководена от американската служба за борба с трафика на наркотици съвместно с гръцката полиция.  

 

Информация на Бойка Атанасова