Разследващите работят по сигнал за мащабна схема за корупция при регистрациите

 

Масови арести бяха извършени в КАТ-Пловдив. Служители на вътрешна сигурност към МВР от сутринта обискират отдела за регистрация на автомобили -  сектор „Пътна полиция”.

 

До момента има шестима души арестувани. Сред тях са и двама офицери. Извършват се обиски в кабинетите и жилищата им, изземат се и документи.

 

Десетки разследващи от отдел “Вътрешна сигурност“ на МВР и шестима прокурори  атакуват сградата на КАТ тази сутрин. Още в началото на работния ден обискират отдела за регистрация на автомобили. Изземат документи и щракват белезниците на шестима служители, включително двама офицери. Сред задържаните е и мъж с прякор Серго Комисионера. За него има данни, че срещу 30-40 лева е уреждал безпроблемното регистриране на автомобили. 

 

Арестите са по сигнал за мащабна схема за корупция, която е работила на ниво регистрация. Вероятно се касае за узаконяване на автоболи с нередовни документи, както и за регистриране на крадени коли. Част от тази схема беше заснета със скрита камера от "Господари на ефира". Смята се също, че задържаните са прикрили шофьор, убил пешеходец.  

 

Заради арестите компютърната система на КАТ за регистрация на автомобили беше блокирана. Повече от 5 часа гишетата останаха затворени. Образуваха се огромни опашки.

 

Нова телевизия научи, че разследващите работят по сигнал за мащабна схема за корупция при регистрациите. Най-вероятно се касае за узаконяване на автомобили с нередовни документи. Има данни, че някои автомобили са крадени и обявени за издирване.

 

Щателната проверка в пловдивския КАТ ще продължи и следващата седмица.     

 

Репортер: Благой Бекриев