Това се прави с цел да не бъде наказан от другите затворници заради кодекс на честта

 

Бащата на 4-годишната Ани, който е заподозрян за убийството на детето, беше прехвърлен в изолирана килия в затвора на остров Корфу, за да не бъде наказан от другите затворници. Междувременно медиите разкриха, че дълго време Станислав е живеел с травестит.

 

Бащата най-вероятно няма да оцелее в гръцкия затвор. Жестоката прогноза направи гръцкият втори министър в министерство на вътрешните работи, който отговаря за защитата на гражданите. Според Янис Панусис обикновено в такива случаи хората или извършват самоубийство, или ги застига насилствена смърт, причинена от друг, породен от кодекса на честта.

 

През последните часове психолози се опитват да разгадаят личността на детеубиеца. Според експертите става дума за психопат и човек със здрав разум, но без чувства. Начинът, по който е извършил престъплението, показва планирани, а не спонтанни действия.

 

Майката на Станислав е шокирана и потънала в скръб и все още се надява Ани да е жива и това да е някаква лъжа. Шокиран е и адвокатът на майката.

 

Днес от ранни зори пред дома на семейството, където най-вероятно е убита Ани, се стичат хора, които оставят цветя и запалени свещи.