Това съобщи Левон Хампарцумян

 

Втори ден продължава издирването на двамата мъже, обрали банка в Айтос. Междувременно, вече е ясно – откраднали са над 55 000 лева. Полицейското присъствие в района остава засилено. Засега без резултат.

 

Клонът на банка започна днес да работи като всеки друг ден. Всички служители, преживели вчерашния обир, отново отидоха на работа. На път към ежедневните си задължения екипът ни  срещна Тодор, който признава, че случилото се никак не е било приятно, но гледа на него без страх.

 

От ръководството на банката обаче признаха, че част от служителите много тежко са приели случилото се.  „Нормално е да има притеснени. Това не го пожелавам на никого”, заяви управителят на регионалния офис на банката Стефан Гоцин.  Обезпокоени от вчерашния обир бяха и клиентите.

 

Според кмета и бивш шеф на бургаската полиция Васил Едрев, обирът е дело на специалисти.  „За мен е имало предварителна подготовка, за да бъде извършено това престъпление”, заяви той.  

 

Мнението потвърждават и експерти. Според тях целта на бандитите била да откраднат повече пари, но нещо ги възпрепятствало.  "Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш”, коментира Славчо Велков, експерт по сигурност и контратероризъм. 

 

Откраднатата сума от банковия клон в Айтос е 55 249 лева. Това съобщи лично в профила си в "Туитър" главният изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян.

 

"Поздравявам колегите от Айтос за куража", написа банкерът, като изтъкна, че важното е, че няма пострадали.