Животното е намерено от собствениците си в контейнер за смет

45-годишен мъж от Варна е застрелял със законно притежавания си пистолет домашно куче от породата Голдън Ретрийвър, съобщиха от МВР.

 

Животното е намерено от собствениците си в контейнер за смет. Оръжието, с което варненецът е застрелял, е иззето от полицията, а работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава.

 

По информация на Дарик радио инцидентът е станал на 21 май сутринта на ул."Бдин". Както обикновено кучето Цезар е изведено на разходка на 21 май сутринта на варненската улица „Бдин“. 

 

След края на разходката кучето е прибрано обратно у дома, но явно вратата не е била добре затворена и то успява да излезе отново. Родителите на собственика му започват да го търсят. Издирват го близо половин час и срещат съсед, който им казва, че кучето им е убито. Те намират кучето застреляно в тила, сложено в черен найлонов чувал и хвърлено на боклука.

 

Разбират от същия съсед, че някакъв човек е минал, хванал е кучето за врата и го е застрелял от упор. Сигнализират в полицията, откъдето установяват кой е извършителят. Той е бивш военен, който в момента е пенсионер. Униформените са казали, че има записи от охранителни камери, които са заснели случая. На него се виждало как кучето се лута без да лае, без да напада, до момента, в който този човек го хваща за врата и го застрелва, разказа Ивайло Василев, близък до семейството.

 

Уличеният в престъплението е обяснил, че кучето е проявило агресия към него и кучето, което е разхождал, и това е била причината да го застреля, съобщиха от полицията.