Пред журналистите те казаха, че не липсата на пари ги е подтикнала към деянието



 

Съдът остави в ареста двамата обирджии, заплашили с пистолет продавачка в София. 

 

"Съжаляваме за стореното и не знаем какво ни стана”. С тези думи Боряна и Рангел Рангелови коментираха извършеното от тях нападение. Пред журналистите те казаха, че не липсата на пари ги е подтикнала към деянието

Още по темата

 

При гледането на мярката за неотклонение в Софийския районен съд стана ясно, че семейството живее в Студентски град и има 3-годишно момченце. Боряна Рангелова е студентка в първи курс по специалност "Рентгенов лаборант” в Медицинска академия. Рангел Рангелов е зам.-управител във верига за електроуреди.

 

В мотивите си обвинението поиска най-строгата мярка "задържане под стража", защото счита, че има опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Прокурорът приложи и свидетелства за съдимост на обвиняемите, които показват, че нямат присъди.

 

Защитникът на обвиняемите Атанас Атанасов заяви, че семейство Рангелови няма логично обяснение за стореното от тях. Това е по-скоро моментно хрумване, в резултат от това, че магазинът е празен. Адвокатът, който поиска от съда да бъдат освободени под парична гаранция, каза още, че е познат на родителите и той ги е завел да се предадат. Те самите били много уплашени.

 

Боряна и Рангел казаха от своя страна, че искат да продължат живота си и да се грижат за детето си. 

 

Видеото от грабежа излъчено по телевизията и новината, че именно техните близки са обирджиите в столичния магазин все още не дава мира на хората в монтанското село Медковец. Боряна и Рангел израснали пред очите им и всички ги познават.  

 

Вуйчото и братовчедът на Боряна не могат да си обяснят какво е провокирало семейството да отиде и обере магазин. И в дома на Рангел, и в този на Боряна екипът на Нова не откри техните родители. Близките разказаха, че майката на Рангел се грижела за тригодишния им син. 

 

Видео: БГНЕС