11-годишният Ангел бе ударен от ток в училище двор през май 2013 г.

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу двама ел. монтьори за смъртта на 11-годишно дете.

 

Малкият Ангел от село Копривлен почина през май 2013 г. заради немарливо изпълнение на служебните задължения на двамата обвиняеми - Спирия Пелтеков и Михаил Витанов.

 

Момчето играело в училищния двор на Основно училище „Никола Вапцаров“ в селото. При прескачане на металната ограда детето било ударено от ток от опран в нея скъсан кабел с остаряла, а на места – и липсваща изолация.


 
Около два месеца преди нещастния случай Пелтеков и Витанов извършили оглед на въздушна линия с ниско напрежение в района на трафопост в Копривлен. Проводниците от там до училището били с негодна изолация. Обвиняемите обаче вписали в съставения протокол, че проводници с лоша изолация няма. Не са информирали и прекия си ръководител за нередностите.

 

Месец по-късно Пелтеков и Витанов отново посетили участъка след авариен сигнал, но и тогава не регистрирали никакви нередности.

 

По делото са разпитани 33-ма свидетели, и са изготвени психологически, компютърно-технически експертизи, електротехнически, пожаротехническа, съдебно-медицинска и трасологична експертизи.