Един от създателите на анимацията се обяви в защита на африканските животни

 

 

Един от създателите на "Цар Лъв" нарисува убития в Зимбабве лъв Сесил.

Още по темата


Аарън Блейз изобразил Сесил на небето, а от Земята го наблюдават влюбено три лъвици. Рисунката се допълва от цитат от "Цар Лъв": "Погледни звездите! Великите крале от миналото ни гледат оттам".


"Нарисувах Сесил, за да насоча общественото внимание към проблема с опазването на дивите животни в Африка. Просто исках да накарам хората да се замислят. Много обичам животните и направо полудявам, когато чуя, че стават жертва на ловци. Надявам се, че със съвместни усилия в бъдеще ще успеем да предотвратим това", казва Блейз.


Междувременно във Флорида неизвестни надраскаха с боя гаража на лятната къща на убиеца на Сесил - зъболекаря Уолтър Палмър. На стената на гаража е написано "Убиец на лъвове!", а пред входната врата на къщата вандалите разхвърляли свински крака.


Палмър уби Сесил по време на ловно сафари. Любимецът на всички зимбабвийци първо беше пронизан от стрела на арбалет, а след това - прострелян с пушка.


Заради множеството заплахи срещу него Палмър бе принуден да излезе в нелегалност, като понастоящем никой не знае местонахождението му.