Антъни Денис избяга от Острова, след като беше обвинен за трафик на наркотици

Един от най-издирваните престъпници на Великобритания беше арестуван при международна полицейска операция, след като негова снимка беше разпространена в Испания на големи рекламни пана, съобщи в. "Мирър", цитиран от БГНЕС.

 

Антъни Денис (47 г.) избяга от Острова, след като беше обвинен за трафик на наркотици и внос на наркотици Клас А (най-опасната дрога). Парадоксът е, че той избяга в Испания, но беше арестуван във Великобритания.

 

До това развите на нещата се стигна, след като неговата снимка се появи на 4-метрови билбордове в Бернидорм, Малага и Пуерто Банус миналия месец. Това беше част от операция "Каптура". След ареста му, вчера Денис е бил в съда в Уестминстър и ще остане в ареста до 28 август.

 

Според заместник-шефа на Националната криминална агенция на Великобритания Стив Рейнълдс целта на поставяне на снимката на бандит на дигитален екран на необходимите места е престъпниците да излязат от своята нелегалност. Така хората от подземния свят се превръщат в разпознаваеми за всички по улиците, което неизбежно ги води до съда.