Ширван прибирал по 1000 евро на човек, не искал да дели с другите каналджии, пише "Стандарт"

 

Сириецът, който беше убит в София, прекарвал бежанци за Сърбия. Килърите му поискали сметка защо мами сънародниците си, пише в. "Стандарт". Ширван прибирал по 1000 евро на човек, не искал да дели с другите каналджии. 

 

Масум Ибрахим Абдул Салам и брат му Кушнав са убийците на 22-годишния си сирийски сънародник Ширван Абдулшалам Рашид. Това разкриха източници от сирийската бежанска общност на Женския пазар вчера, цитирани от изданието.

 

Братята са се занимавали с трафик на бежанци през турско-българската граница. Убитият 21-годишен чужденец също бил в този бизнес. Той пък имал канал за извеждане на сирийци в Сърбия. "Тримата отдавна имаха конфликт - поне от няколко месеца. Масум и Кушнав разбраха, че хората, които те прекарват през турската граница, попадат на бандата на Ширван, която направо ги ограбва. Взимат им по 1000 евро, но дават на останалите каналджии по веригата само по 300 евро на човек. Затова бегълците ги прекарват през браздата и ги захвърлят в първия сръбски град или село

 

Понеже крадат от парите, бежанците не могат да бъдат предадени на следващия по веригата", разказа вчера палестинец, който познава двамата братя. От държавното обвинение обаче не потвърдиха тази версия.

 

"Няма данни убитият да се е занимавал с каналджийство", твърдят от Софийска градска прокуратура.