Той ще гостува в България за два концерта през декември

Популярният френски пианист Ричард Клайдерман, който ще гостува за два концерта в България през декември, подготвя специална изненада за почитателите си у нас. За първи път той ще включи в програмата си българска песен. Майсторът на клавишите ще представи една от най-обичаните наши мелодии - „Хубава си, моя горо“, съобщават от „Кантус Фирмус”.

 

Пианистът е завладян от романтичния дух и красивата химнова мелодия, написана от композитора Георги Горанов по стиховете на Любен Каравелов. Аранжиментът за пиано и оркестър ще бъде подготвен заедно с Оливие Тусон – дългогодишен сътрудник и продуцент на изпълнителя.

 

Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000 г. Той си спомня добре тази своя първа изява в България.

 

„Бях изненадан, че София изглежда малко мрачна, без много коли по улиците, а сградите бяха сиви“, споделя пианистът.

 

През следващите 15 години Клайдерман изнася шест концерта в София, които му дават възможност да проследи възраждането на града.

 

„Всеки път, когато идвах тук, улиците ставаха по-оживени, цветовете на града – по-ярки, а жените – още по-красиви“, усмихва се Ричард. Възторжената реакция на публиката при всеки негов концерт в България го кара да се чувства като у дома си.

 

Билетите за концерта на Ричард Клайдерман в София са на цени от 30 до 70 лв. Те са в продажба на касата в зала „България“, както и в билетния център на НДК.