"Представянето на АБВ е добро, но не отговаря на потенциала и целите ни", коментира той

 

„Като млада партия с първо участие на местни избори се представихме добре, което не отговаря на потенциала и целите, които си бяхме поставили. Отчитаме и по-ниската избирателна активност, която рефлектира върху всички политически участници”, коментира зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

 

„На пресконференцията, която ще бъде утре, ще представим конкретни примери за твърде брутални действия по време на кампанията, които сме предоставили в МВР и прокуратурата”, коментира Петков.

 

Той даде пример с кандидат-кмет, в чиято кола е била забита кирка с листче – „Прекаляваш”. На друг кандидат за кмет, при обявяването на кандидатурата му, е била запалена нивата му. Имало е и влизане през нощта в дома на един от ръководителите на предизборен щаб.

 

„Това са примери на брутализъм, които институционално не трябва да бъдат подминавани, защото той е част от обяснението на тези 50%, които не отидоха да гласуват”, заяви Румен Петков.

 

„Ние водихме позитивна кампания, хвърлихме големи усилия в София. Далече сме от резултата, който търсехме във Варна и Пловдив”, призна той.