Твърди се, че нападателите са нахлули в хотела с викове "Аллах Акбар"

Петима служители на турски авиопревозвач, които бяха заложници хотел „Радисън”в Мали, са успели да напуснат сградата на хотела. 

 

Анадолската агенция съобщава, че те са били освободени. Общо шест служители на турската авиокомпания бяха сред 170-те заложници. Сред гостите на хотела има и френски, американски и китайски граждани. 

 

Въоръжени мъже нахлуха тази сутрин в хотел "Радисън" в столицата на Мали и започнаха да стрелят. Съобщава се, че след като са влезли в сградата, нападателите са започнали да стрелят, крещейки на арабски "Аллах Акбар" и "Аллах е велик".

 

Съобщава се за три жертви. RT обяснява, че се е появила информация, че атаката е извършена от джихадисти. Свидетели на случилото се твърдят, че нападателите са пристигнали с дипломатически автомобил. Стрелбата е била на седмия етаж в хотела, разполагащ със 190 стаи.  

 

Highslide JS

 

Заложниците са 170 души. От тях 140 са клиенти и 30 - служители на хотела, съобщават от хотелската верига. Сред гостите на хотела има американски, френски и китайски граждани. Поне двама охранители на хотела са ранени при атаката. "Ройтерс" съобщи, че нападателите са освободили някои от заложниците, включително и тези, които могат да рецитират пасажи от Корана.