Ученички твърдят, че е злоупотребявал сексуално с тях

 

Ученички обвиняват треньора си по джудо в Спортното училище в София, че е блудствал с тях. Сигнал до Нова телевизия за случая подаде един от родителите. 

 

Оказва се, че блудствените действия срещу децата са продължавали с месеци, понякога и до година. Едно от момичетата твърди, че дори е било изнасилено

 

Ученичките са били изплашени и са се срамували да разкажат какво им се случва. Треньорът им пък ги заплашвал, че ако разкажат на някого, ще бъдат изключени от училище. 

 

Извращенията са ставали зад стените на школата за шампиони по бойни спортове на ЦСКА в София. Жертвите са деца на 13 и 15 години, ученички в спортното училище. Твърдят, че 65-годишният им треньор по джудо Симеон Ценев е блудствал системно с тях. Крият лицата си, защото не могат да измият срама.

 

Сексуалният тормоз започнал с бащински прегръдки и целувки и обещания за европейски и световни титли. Жертвите на Симеон Ценев го избрали за треньор, защото бил легенда в спортните среди, с опит над 30 години, някога начело на националния отбор по джудо. Клубът му имал и договор с училището, в което учат момичетата. 

 

Треньорът се интересувал в подробности от личния живот на жертвите си и така успявал да ги манипулира. Бил плътно до тези, които са на пансион и са далеч от родителите си, разказват момичетата.

 

Децата му вярвали. До миналата година, когато започнал да блудства с тях. Възползвал се, докато им правел рутинните масажи след тренировки. Заключвал ги в неговия кабинет.

 

Месеци наред, момичетата се страхували и срамували да разкажат за сексуалните издевателства на треньора им. Една от жертвите твърди, че е изнасилена.

 

След дълго мълчание, едно от момичетата проговаря. Разказва всичко на педагогическия съветник на спортното училище.

 

Треньорът Симеон Ценев отхвърля обвиненията. 

 

По-късно днес от Софийската районна прокуратура съобщиха, че е разпоредена проверка за достоверността на тези данни. 

 

Тя трябва да приключи в 30-дневен. След това прокуратурата ще прецени налице ли са достатъчно данни за започване на досъдебно производство.