Полиция дебне отвсякъде

Среднощна полицейска акция в "Слънчев бряг". Криминалисти проверяваха луксозните коли пред заведенията. Акцията започва дни след стрелбата срещу Димитър Желязков - Очите. Защо сега и какъв е резултатът от нея? 

25 проверени заведения и над 400 проверени лица, сред които и един, който е обявени за общодържавно издирване. Това е равносметката от снощната операция на МВР, съвместно с НАП. В две от заведенията е открита липса на касов апарат, в другото - неиздадени касови бележки.

Два дни след стрелбата в Слънчев бряг, всичко е забравено. Полицията е наситила курорта и прави проверки на лъскавите возила пред скъпите заведения в курорта.

Тази скъпа кола не е собственост на този шофьор, а на фирма.

„Целта ни е да установим чии са тези автомобили и да предизвикаме ревизии на тези лица. А на Митьо Очите проверки правили сте на автопарка? Не знам, трябва да са правили”, казва Николай Стоилков от Криминалната полиция.

По темата


Следващата спряна кола също не е собственост на шофьорката. Подарък е от мъжа й.

„И друг път сме ставали свидетели на престрелки. Да преди няколко години в бедруум, където отиваме, но успях да се измъкнем”, разказва Юлия.

Юлия казва, че обичта й към Слънчев бряг е по-силна от страха. Така е и за много други туристи.
Часът е два през нощта, а животът тук в слънчев бряг кипи с пълна сила. Единственото затворено заведение е това, в което стана стрелбата срещу Димитър Желязков - Митьо Очите.

И освен че всичко вече е забравено, има туристи, които дори не с разбрали, че е имало стрелба, въпреки че са отседнали в хотела над злопучното заведение.

И макар туристите да не се страхуват, персоналът на заведенията на около бяга от камери и коментар.

Подробности за стрелбата в Слънчев бряг разказнат очевидци от Норвегия, които са били на почивка у нас. Според публикация в местна медия норвежците станали свидетели на екшъна в последната вечер от пребиваването си у нас. Чули изтрелите, но първоначално си помислили, че е заря. След като разбират, че има стрелба, някои се крият под масите, други излизат навън. Един от мъжете с оръжие казал на жена от групата да не се притеснява, че стрелбата не е насочена към тях.