Шофьорите им са отнесли общо четири акта

Опасни гонки. В рубриката „Моята новина” получихме сигнал и видео, на което се вижда как полицията спира колите, които се гонят, но едната си тръгва веднага.
 
В предаването „Здравей, България” тази сутрин началникът на „Пътна полиция”-СДВР комисар Тенчо Тенев обясни, че двамата шофьори са отнесли общо 4 акта и по думите му нарушенията им са много.  
„Двамата водачи са наказани. И двата автомобила са с английски номера. Единият шофьор няма книжка. Едното от момчетата живее в Англия и то е доставило автомобилите, вечерта решили да ги изпробват. Едното момче няма свидетелство за правоуправление, няма документи на автомобила. Автомобилът е задържан в 8-мо районно. При разпита се оказва, че е карал така и в Англия, явно и там колегите досега не са го хванали. Нямаше и „Гражданска отговорност”. Сутринта рано издирихме и другото момче, автомобилът му също не е регистриран и той нямаше „Гражданска отговорност”, обясни комисар Тенев. 
 
До 2-3 седмици трябва да минат и новите предложения за промяна в Закона, с които санкциите за джигитите на пътя да станат по-строги. 
 
„В момента Законът за движение по пътищата е на второ четене в Комисията”, заяви Настимир Анансиев, председател на транспортната комисия в НС. „Оказа се много трудно да опишем гонката. Спряхме се на текста, който казва: организира или участва в нерегламентирани състезания по пътища, отворени за обществено ползване. При първо нарушение ще има 12 месеца отнемане на книжката и 3 000 лева, а за второ нарушение – до 3 години отнемане на книжката и глоба от 5 000 лева. За тези, които нямат книжка, също вдигаме наказанията от 1500 до 3000 лева”, обясни Ананиев.
 
Повече гледайте във видеото
Редактор: Ина Григорова