Ако вече сте там - избягвайте оживените места

След като Турция взе решение за въвеждане на извънредно положение за три месеца, от българското Министерство на външните работи отново отправиха препоръки към всички български граждани, които ще пътуват или вече се намират в южната ни съседка. 

По темата

От министерството настоятелно препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътуване до Турция до нормализиране на обстановката. В случай на крайна необходимост от пътуване до Турция, да се информират постоянно за актуалните събития в страната и конкретния район, който планират да посетят, както и да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на сайта на МВнР, като оставят адресни и мобилни данни.

А ако вече сте в Турция, от министерството съветват  да избягвате да посещавате оживени места в големите градове на страната, както и инфраструктурните обекти, които бяха в центъра на процесите от 15.07, вкл. летище „Ататюрк”, ако не се пътува през него.

Граничните ни пунктове с Турция са отворени и функционират нормално, но на „Капитан Андреево “ трафикът, основно към Турция, е натоварен. От турска страна допълнително е засилен граничният контрол и се извършва детайлна проверка на личните документи.