Засега не е ясна причината за възникване на пожара

Два леки автомобила изгоряха напълно, а още няколко пострадаха сериозно днес по обед в бургаски квартал Сарафово. Колите били паркирани на импровизиран паркинг до плажната ивица, само по чудо няма жертви и ранени.

Причината най-вероятно е хвърлена незагасена цигара в тревата, върху която паркират автомобилите на хората, дошли на плаж в Сарафово. Високите температури и вятърът, който е нещо обичайно за морския бряг са допринесли за бързото разрастване на огнената стихия.

Малко след 13 часа хилядите хора на ивицата в Сарафово стават свидетели на пожара. Тошко и Филип са в едната от горящите коли. Паркирали преди минута.

По темата

"Бяхме трима човека в колата, спираме и не от седалката на шофьора, а от седалката до шофьора тръгна дим. Това стана в автомобила, в който бяхме ние и видяхме, че излезе пламък от тревата отдолу. Няма как да е от двигателя, защото казват, че е от двигателя и от там настъпи паника и просто нямахме пожарогасител. Аз влязох в колата, пробвах се да я запаля, но отказа", разказва Филип.

Повечето собственици на спрените в тревата коли успели да дотичат от плажа и да ги изтеглят на безопасно място. Напълно изгорял още един автомобил, а друг е силно пострадал от огнената стихия. Гърмели газови бутилки.

Младежите, паркирали запалилия се автомобил разказват, че колата им била на 10 години. Имала технически преглед. Съмненията им са, че пожарът е тръгнал от изхвърлена незагасена цигара от водача, който освободил паркомястото.

Колите изгорели за 7-8 минути. Тепърва експерти ще установяват дали причина за пожара е човешка немарливост или техническа неизправност на автомобила.

Видео от пожара получихме в рубриката "Моята новина"