Видеоклипове в социалните мрежи показаха десетки хора, бягащи към изходите

Полицията разследва съобщенията за стрелба, които предизвикаха паника сред посетителите в оживен търговски център в Северна Каролина. Официално обаче не се потвърди, че е имало изстрели, предаде Асошиетед прес, цитирана от БТА.

"Паниката настъпи вчера следобед, след като неколцина посетители заявиха, че са чули нещо, наподобяващо изстрели, в Крабтрий Вали Мол. Полицията обаче не намери нито жертви, нито гилзи от огнестрелно оръжие", съобщи на пресконференция снощи началникът на полицията в Роли, столицата на щата, Касандра Дек-Браун.

По темата

Видеоклипове в социалните мрежи показаха десетки хора, бягащи към изходите, и писъци, а после пред мола, където се струпали хора, полицай ги успокоява по високоговорителя на пожарна кола, че никой в мола не е прострелян. Молът остана затворен за няколко часа, блокиран от полицейски коли.

Видеозапис от полицейски хеликоптер показа как хората излизат от сградата с вдигнати ръце, посрещнати от въоръжени командоси. В късния следобед десетки хора се събраха пред мола, очаквайки разрешение да приберат колите си и вещите, оставени в магазините.

Осем души на възраст от 10 до 70 години са транспортирани в болница за лечение с наранявания, получени при паническото бягство.

Посетител твърди пред Асошиейтед прес, че видял в зоната за хранене двама мъже на около 20 години да се карат и единият от тях почнал да стреля. Двама клиенти на видомагазин чули четири изстрела. 12-годишната Зоуи Ханкс обяснява, че побегнала от фризьорския салон, където й боядисвали косата, защото видяла, че "всички бягат".