Това е с около 2000 по-малко от намерените в кутиите пликове

„Данните от първото преброяване показват, че в протоколите за референдума подписите си са положили 3 485 775 души. Това е с около 2000 по-малко от намерените в кутиите пликове, но ние съобщаваме по-голямото число”, заяви пред NOVA говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

По темата

„ЦИК не е взела никакво решение, грешките ще бъдат отстранени след второто преброяване”, подчерта Томов. „Комисията ще анализира внимателно всички грешки в протоколите, за да бъдем сигурни, че сме оценили прецизно колко хора са гласували”, изтъкна той.

„Мисля, че най-точният критерий са подписите. Аз не мога да допусна, че някой ще гласува, ще му откраднат гласа, а пък той не се е подписал”

„Пожеланието ми към политическата класа е да внимава много как ще обяви резултатите от този референдум и те да бъдат максимално почтени, защото в противен случай рискува бунтове по улиците”, коментира в студиото на „Здравей, България” Любен Дилов-син от Движение „Гергьовден”. Преди изборите АБВ и  „Гергьовден” се регистрираха като формация, която ще подкрепя референдума.