Интензивно било раздаването торбички с хранителни продукти

Два пъти повече сигнали за купуване на гласове на тези избори в сравнение с предишните. До момента задържаните са общо 8 души. Данните са от главния прокурор Сотир Цацаров, който гласува в Пловдив.

До момента има постановена и една присъда – 1 година и 11 месеца лишаване от свобода условно в Районна прокуратура и Районен съд – Мездра за купуване на гласове.

Според главния прокурор наддававането за тези избори е голямо. Схемите за купуване на гласове са няколко.

По темата

„От една страна е индивидуално купуване или под индивидуално разбирам купуване, което съществува в определени части на населени места и от определени елементи от населението”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Интензивно било и раздаването торбички с хранителни продукти.

Продължава да съществува, макар и да е изключително трудно доказуем т.нар. „корпоративен вот”. И това е вотът, който бих казал се внушава, подсказва и т.н. от големи работодатели. А всичко това не подминава Пловдив и на тези избори. В „Столипиново” разказват, че някои чакат последният момент, за да се вдигне цената.

Репортер: Благой Бекриев 

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.