Трима от тях са от Плевенско

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима души, участвали в организирана престъпна група за трафик на хора в Гърция и Федерална Република Германия с цел развратни действия. Трима от тях са задържани в Плевенско на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и служители на ОДМВР-Плевен. Четвъртият участник в момента излежава присъда по друго дело.

ДУШИ ЗА ПРОДАН: Трафик на жени от Непал (ВИДЕО)

Според събраните до този момент данни групата е действала от ноември 2011 г. Участниците в нея набирали и транспортирали до хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон жени, за да проституират там в продължение на няколко месеца. Всяка от тях имала задължението да изпраща в България половината от спечеленото. Според свидетелски показания - между 500 и 1000 евро на ден. По първоначална информация дейността на групата движели основно двама братя  с инициали А.А. и Х.А., на които  прокуратурата е повдигнала по три обвинения.

"Ничия земя": Подмяната на любовта

На 23 юни Специализираният наказателен съд им е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“. На третия участник – жена с инициали А.Б., с прокурорско постановление е наложена „парична гаранция“.

Осъдиха българи за незаконен трафик на бебета в Гърция

Четвъртият участник в групата е с инициали Г.Б. и в момента изтърпява наказание в затвора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.