Седемте им деца ги търсили през цялото време, за да могат поне да ги погребат

Замръзналите тела на двойка, която изчезнала преди 75 години, бяха намерени в топящ се ледник в швейцарските Алпи, съобщава „Евронюз". 

На 15 август 1942 година Марселин и Франсин Дюмулин отишли да доят кравите си на поляна над Чандолин - на около 120 километра южно от Берн. Оттогава никой не ги видял повече. 

По темата

Местната полиция съобщи, че телата са открити от работници в близост до ски лифт на 2 615 метра надморска височина. Телата били близо едно до друго и са с дрехи от периода на Втората световна война. 

Сега ще бъдат направени ДНК тестове, за да се докаже, че това наистина са съпрузите Дюмулин. Телата са се запазили в много добро състояние.

През 1942 година тогава 40-годишен Марселин бил обущар, а 37-годишната Франсин - учителка. Оставили сами петима синове и две дъщери. 

„Тогава майка за първи път отиде с баща ми в планината. Тя беше винаги бременна и не можеше да катери ледници", заявява по-малката им дъщеря пред местния вестник „Le Matin”. 

След изчезването на съпрузите децата са разпределени в различни семейства. 

„Прекарахме целия си живот да ги търсим. Мислихме поне един ден да ги погребем по начина, по който заслужават", разказва дъщерята, която днес е на 79 години. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.