Джинът и водката действат точно в обратната посока, твърдят учени
Редовното пиене на малки количества червено вино три пъти седмично може да снижи риска от диабет с една трета, установиха датски учени, цитирани от в. "Дейли мейл" и БТА.
Изследването било осъществено от екипа на проф. Толструп от университета в Южна Дания и обхванало над 70 хиляди души. От него проличало, че хората, които пият умерени количества червено вино или бира 3-4 пъти седмично снижават риска от диабет тип 2 с 27%. При жените с бутилка и половина червено вино седмично се намалява риска от споменатото заболяване с 58%.
Съдържащите се в гроздовия еликсир полифеноли помагат за контролирането на нивото на кръвната захар. Джинът и водката обаче действат точно в обратната посока.
Проф.Толструп съветва да пием червено вино в малки и редовни количества. Ако същото количество примерно го изпием наведнъж през седмицата, това ще се отрази зле на нашето здраве, защото ще натрупаме килограми, а с тях се увеличава и рискът от диабет тип 2.
Хората, участвали в проучването, били изследвани в продължение на пет години.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Редактор: Ина Григорова