Лъжат с името на NOVA

Телефонните измамници - с нова схема, която набира все по-голяма популярност. В нея се използва, абсолютно злонамерено, и името на NOVA. Така едно 14-годишно дете е било подлъгано да хвърли през балкона над 56 000 лева. Това е една от най-сериозните суми, които са измъквани от потърпевши в страната.

За щастие, в този случай, измамникът е бил задържан, а парите върнати.

14-годишно дете даде 55 000 лева на "ало" измамници

„Тъй като децата са непълнолетни, те са разпитани пред родител и психолог. Бяха спокойни и разказаха всичко”, каза в предаването „Здравей, България” Йовита Григорова от Апелативна прокуратура – Бургас.

Перничанка даде 16 000 лева на "ало" измамници

Задържан е 32-годишният Стоян Михалев. Той е с доста богато съдебно минало – осъждан е шест пъти. За тази измама е осъден на 10 месеца лишаване от свобода.

„Няма данни да е използвано името на NOVA в други случаи на телефонни измами в района на Бургас”, добави тя.

Нова схема за телефонни измами (ВИДЕО)

Григорова добави, че по делото има доказателства, че има и други хора, но разследването по случая продължава.

В разследванията си за телефонните измамници репортерите на NOVA не се свързват с жертвите, за да иска пари. Ако някой ви се обади и твърди, че е от екипа на NOVA и съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници, не му вярвайте. Опитват се да ви измамят. NOVA категорично се разграничава от всички опити името на медията да бъде използвано в схеми, свързани с телефонни измами.

Как работи новата схема гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.