Проверяват хотел в Китен след публикация в Украйна

Агенцията по храните проверява хотел в Китен. Поводът стана статия в украински туристически сайт. Според публикацията хотелът предлагал стара храна.

Кадри в социалните мрежи разбуниха духовете. Авторът им е Иван Дончев. Според собственика Петко Николов Иван Дончев бил 3 дни на работа в хотела и си тръгнал.

По темата

Мъжът обаче публикува шокираща рецензия в известен украински сайт, с думите „Не ви съветвам да ходите там”.

Украинецът уверява, че до края на месец юли е работил в хотела и разказва, че една и съща храна се сервирала в продължение на седмица, а водата се наливала от чешмата.

Екип на NOVA направи проверка на място, заедно с Агенцията по храните.

Първа стъпка - оглед на обяда и помещението за хранене. В кухнята, където са направени снимките, екипът полага и най-много усилия. Взети са проби от храната, преглежда се и всеки един етикет.

„Поискахме от готвача да ни покаже как контролират изпичането, как се подготвя храната, колко време се съхранява”, обясни д-р Денка Нгуен, началник на отдел „Контрол на храни”, ОДБХ Бургас.

В публикацията се твърди още, че персоналът работи без ръкавици. В момента на проверката обаче персоналът е с работно облекло. А равносметката е, че груби нарушения на хигиената няма.

„Това е класически пример на разправа. По всяка вероятност снимките са изтекли от персонала”, обясни д-р Георги Митев, БАБХ - Бургас.

Има обаче леки отклонения – корозия по рафтовете.

А собственикът се размина с преписка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.