Синът на собственика на голяма автокъща изчезна в края на август

Похитителите освободиха отвлечения Адриан Златков. Това се е случило снощи, след като семейството е платило откуп. Сумата засега остава тайна.

25-годишният син на бизнесмена Тони Златков изчезна в края на август. След 12 дни в плен, мъжът е в добро общо състояние, но е дезориентиран. 

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA говори бащата на Адриан Златков

Бащата на момчето даде малко повече подробности по случая. Похитителите са се свързали със семейството 2 дни, след като похитили Адриан, и започнали комуникация с есемеси.

По информация на NOVA  похитителите са поискали 3 милиона лева. Дали това е платената сума не е ясно. Разследващите мълчат по въпроса към този момент. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН В НЕИЗВЕСТНОСТ: Все още няма поискан откуп за Адриан

„Най-важното нещо ни беше да е жив, да е здрав”, заяви бащата Тони Златков.

На 12-ия ден след като беше отвлечен, Адриан се завърна у дома. И МВР, и баща му разказват, че не е бил тормозен физически от похитителите си.

„Платен е откуп”, заяви Тони Златков. Но отказа да коментира дали сумата е 3 милиона лева.

Адриан е оставен на пътя в Самоковското дефиле на 20 км от Панчарево. Добри хора го взимат на стоп и така момчето успява да стигне до София.

Отвлякоха сина на собственик на автокъща? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хората, които взимат Адриан на стоп го оставят на тази бензиностанция в столичния квартал „Горубляне”. Оттам момчето звъни на родители си, които го прибират малко след 10 вечерта в неделя, ден след като са платили откуп за живота му.

„Аз лично водех преговорите. На втория ден се свързаха с нас”, потвърди Златков. 

ПО СЛУЧАЯ С АДРИАН ЗЛАТКОВ: Полицията откри колата на похитителите

Адриан беше отвлечен на 30 август сутринта на път за работа. Нападателите са били с полицейски униформи и крадена кола с полицейска лампа. Кои са - остава загадка. Първата сума, която е поискана като откуп е 3 000 000 лева.

„Нямам врагове, бизнесът ми е изключително чист, прозрачен и толерантен”, заяви Тони Златков. Синът му също нямал врагове. „Има една приказка „всички обичат Адриан””.

След отвличането пред дома на семейство Златкови вече има охрана.

„Всеки човек би се страхувал. Няма човек на тази земя, който да преживее този кошмар и шок и да не се страхува. Преди никога не сме имали охрана, винаги сме се наслаждавали на организиран и спокоен живот”, заяви бизнесменът.

От МВР и прокуратурата засега отказват коментар.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.