Нападателят на „Евъртън” беше хванат да кара кола пил

Нападателят на „Евъртън” Уейн Рууни се призна за виновен пред съда по обвинението за шофиране в нетрезво състояние, а в резултат книжката му бе отнета за срок от 2 години, предаде Gong.bg

Арестуваха Рууни, хванаха го да кара пиян

Освен всичко друго в следващите 12 месеца футболистът трябва да положи 100 часа обществено полезен труд. Предвид седмичната заплата на Рууни от 160 000 паунда съдията заяви, че налагането на каквата и да е глоба няма да има същият ефект.

Придружен от адвоката си, Рууни отказа всякакви изявления пред събралите се пред съда журналисти.

Футболистът беше спрян за проверка в близост до дома му в Чешир на 1 септември. След като полицията установява, че е пил алкохол, го арестува.

В края на август нападателят обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор на Англия.

Рууни подари фланелката си на неизлечимо болно дете (ВИДЕО)

31-годишният Рууни е вкарал 53 гола в общо 119 мача е и най-резултатният играч в историята на националния отбор на Англия. Това лято Рууни се завърна в родния си клуб „Евертън”, след като 13 години беше част от тима на „Манчестър Юнайтед”.

Не за първи път Рууни е хващан в прекомерна употреба на алкохол. През ноември миналата година се заформи пиянски скандал, в който бе намесен не само Рууни, който тогава бе и капитан на Англия, но и целият национален отбор. След победата на Англия с 3:0 над Шотландия футболистът се беше озовал на сватба на двойка в хотела на англичаните.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.