„Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система”, заяви той

Владимир Путин ще участва в изборите за президент през 2018 г. като независим кандидат, съобщи той и добави, че въпреки това ще разчита на подкрепата на политически сили, които споделят възгледите му за развитието на страната.

Путин се кандидатира за президент догодина

Путин каза, че разчита и на подкрепата на гражданите.

Той посочи още, че все още не е определен председателят на предизборния му щаб и допълни, че това е технически, но важен въпрос.

Откриха изложба "Супер Путин" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава.

„Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система”, заяви президентът на годишната си пресконференция в Москва, пише БТА.

За днешното събитие са акредитирани над 1500 журналисти, включително и от чуждестранни медии. Може би най-любопитното тази година е, че водеща ще бъде Ксения Собчак, която обяви намерението си да се кандидатира за президент на изборите през март 2018.

„Русия трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин.

Той призова властта и цялото руско общество да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването и образованието. "И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите", изтъкна той.

„Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред”, заяви Путин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.