В природния парк няма да се строят хотели, подчерта екоминистърът Нено Димов

Нова стъпка към втори кабинков лифт в Банско. Община Банско започва да разработва устройствен план за ски зоната, който ще трябва да премине през екологична оценка и оценка за съответствие.

Екоминистърът: Все още няма инвестиционно намерение за парк „Пирин”

"Евентуални инвестиционни намерения за проекти ще бъдат подлагани на оценки. Планът за управление на НП „Пирин“ не подлежи на екологична оценка, защото той само променя режими. На оценка обаче подлежат инвестиционните проектиЮ, обясни в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов. 

И той, и кметът на Банско Георги Икономов отново подчертаха, че евентуалното строителство в парк "Пирин" ще бъде само на спортна инфраструктура, а не на хотели и ресторанти. 

Нено Димов отхвърли и твърденията, че ще бъдат застроени 48 на сто от територията на Националния парк. „Става въпрос единствено за спортна инфраструктура“, каза той.

Кабинетът даде зелена светлина за втори лифт на Банско

Природозащитниците обаче отново не повярваха на властта. Според тях решението на правителството отваря широко вратата за строителство в планината, за да може после "да се лови риба в мътна вода". Насроченият за 4 януари протест в София остава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.