Какво се е случило, разказва един от пострадалите в инцидента

Четирима мъже от Златарица бяха задържани за хулиганство и оказване на съпротива на полицейски служители. Около 22:00 ч. в понеделник 26-годишна жена от града подала сигнал за това, че група мъже ритали автомобила й, викали и псували. Изпратеният на място полицейски екип установил, че нападателите са четирима мъже, известни на полицията, някои от тях - и осъждани.

В хода на проверката четиримата оказали съпротива на униформените. Единият от хулиганите ударил с юмрук униформен в главата. Пострадалият е настанен за наблюдение във Великотърновската болница с мозъчно сътресение.

Хулигани нападнаха полицаи в Златарица (ВИДЕО)

Красимир Куцилов е вторият пострадал в инцидента.

„Бях у един приятел и му помагах с ремонта, тъй като съм майстор. Вечеряхме и към 22:05 ч. излязох до магазина да си купя цигари. Идвайки до Съвета, видях, че има патрулка в центъра. Преминавайки покрай банката, видях, че са станали някакви кавги. До патрулката видях мои приятели, с които сме от едно село, както и дежурните полицаи. Чух ги, че се карат заради данни от личните карти”, разказа за „Здравей, България” Красимир Куцилов.

От общо четирима души на двама ще бъдат повдигнати обвинения след вчерашните разпити на свидетели – съответно за хулиганство и за нападение над длъжностно лице.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.