Германският канцлер е на официална визита в САЩ

Решението за въвеждане от 1 май на мита върху стоманодобивната и алуминиева продукция на ЕС ще взима президентът на САЩ Доналд Тръмп. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на съвместната пресконференция в Белия дом с президента Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

Меркел съобщи, че е обсъдила темата със стопанина на Белия дом, но не каза нищо за конкретни резултати. „Решението ще бъде взето от президента“, отбеляза канцлерката.

Що се отнася до отношенията с Русия, Меркел заяви, че никой не е заинтересован от лошите отношения с Москва.

Тръмп разцелува Меркел преди началото на разговорите им (СНИМКИ)

„Нито един човек не е заинтересован да има лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и се извършват такива неща, като например в Украйна, те трябва да се назовават с истинските им имена”, изтъкна Меркел. Тя добави, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, нейната роля в Сирия, положението в Украйна, а също възможните последици за Германия от американските санкции срещу Русия.

Американският президент Доналд Тръмп коментира отношенията с КНДР. Тръмп заяви, че те се „променят радикално към по-добро”.

В отговор на въпроса дали е говорил с лидера на КНДР Ким Чен Ун, президентът каза:

„Не искам да коментирам това, но помежду ни се създадоха много добри работни отношения. Отношенията между нашите държави по радикален начин се променят към по-добро”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.