Това е второ подобно нападение в рамките на два дни

Стрелба посред бял ден в Бургас. Мъж стреля с пистолет по автомат за общински велосипеди. Това е станало в неделя, но общината разпространи кадри от престъплението във вторник. Във видеото се вижда как мъж с качулка вади пистолет и стреля по устройството за колела под наем. Това е второ подобно нападение само за два дни. Предполага се, че извършителят е един и същ. Кой е стрелецът?

Все още няма информация дали оръжието е боен пистолет или газов, но е факт, че върху автомата има следи от куршуми. Охранителна камера заснема мъжът, който минал в светлата част на денонощието в неделя малко след 19 часа в район, който е изключително предпочитан от майки с малки деца.

Мъж стреля посред бял ден в Бургас (ВИДЕО)

„Съобщиха ми, че има проблем с велостанцията. Имаме денонощен колцентър с видеонаблюдение. Веднага беше прегледан записа. На кадрите се вижда как едно лице стреля по автомата. Нямаме информация дали пистолетът е боен, но по пораженията, които е нанесъл става въпрос за оръжие, което би могло да нарани и човек. При изстрелите са нанесени щети и по управляващия панел”, заяви за „Здравей, България” Андрей Рунчев, представител на общинската фирма, която се занимава с поддръжката на системата за велосипеди под наем. 

По думите му, ако извършителят бъде намерен, от фирмата за поддръжка на системата за велосипеди под наем ще искат възстановяване на щетите, нанесени по апарата. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.