Инцидентът стана на вечното дерби между "Левски" и ЦСКА

Съдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка по време на вечното дерби между "Левски" и ЦСКА и рани двама служители на реда. Мотивите на съда са, че е извършил престъпление с висока обществена опасност, бил е маскиран и може да извърши друго подобно престъпление.

СНИМКИ ОТ ДЕЛОТО ВИЖТЕ ТУК

Пред журналисти Исаев отрече да е направил сам бомбичката и отново се извини на пострадалата полицайка.  

Приятел на младежа, хвърлил бомбичка на стадиона: Той е невинен

Още не е ясно обаче как 25-годишният мъж се е сдобил със самоделното устройство. Пред полицаите той каза, че му е дадено от непознат за него човек. 

СЛЕД ИНЦИДЕНТА НА СТАДИОНА: Адвокатът на Исаев призна, че се е дегизирал

Веднага след инцидента бяха задържани 40 души. Обвиняемият не беше сред тях. До него от полицията стигнаха, след като видяха записите от видеокамерите на стадиона и разпитаха свидетели.

Ранената полицайка пред NOVA: Инцидент като този променя съдби

След като 25-годишният мъж се предаде и призна вината си, бяха разитани и близките му. За задържания се знае, че по време на мача е бил с маска.

Задържаният за бомбата срещу полицаи: Съжалявам за стореното!

След инцидента полицията се закани да вземе мерки. На Националния стадион бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите. 

СЛЕД ИНЦИДЕНТА НА СТАДИОНА: Слагат нови камери с висока резолюция

Слагането на новите видеокамери е само първата мярка за затягане на контрола. До края на август входовете на стадиона ще бъдат оборудвани и с турникети с видеокамери. Така всеки, който влезе, ще бъде заснет. Обмисля се и въвеждането на поименни билети.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.