Помним трагедиите на двете световни войни, заяви руският президент

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността. Това заяви руският президент Владимир Путин на парада на Червения площад в Москва по случай 73-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде БТА.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин. 

СНИМКИ ОТ ПАРАДА ВИЖТЕ ТУК

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме.

Той каза също, че именно Съветският съюз е предопределил изхода от Втората световна война, но днес се правят опити да се отрече този подвиг.

Русия чества Деня на победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ние няма да позволим това", заяви Путин. 

В парада на Червения площад тази година ще участват повече от 13 хиляди души. Гости са сръбският президент Александър Вучич и израелският премиер Бенямин Нетаняху. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.