Стреляха с пистолет срещу известния музикант

Мустафа Чаушев до момента не се е интересувал от хода на разследването след стрелбата срещу себе си, съобщиха от българското Министерство на външните работи. 

Случката е от 22 април на път за Истанбул, а куршумът е минал на сантиметри от главата на музиканта. С него в колата са били съпругата му и дъщеря му. До стрелбата се стигнало, след като час преди това на българо-турската граница Мустафа Чаушев направил забележка на турски гражданин, че го прережда на опашката на граничния пункт.

ПАК АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Колоездач удари таксиметров шофьор (ВИДЕО)

По информция от външното ни министерство и трите ни мисии в Турция са били наясно със случая. Съдействали са от Генералното консулство в Истанбул. Оттам твърдят, че не са пренасочвали семейството на Мусстафа Чаушев към Анкара, а те сами решили да потърсят помощ и там. В Анкара са разговаряли с охранителя, който им обяснил, че най-лесно могат да им помогнат в Истанбул. При следващ разговор с българския консул в Истанбул самият той е сигнализирал турската жандармерия и е изискал бързо разследване по случая.

По данни на външното ни министерство Чаушев не е поискал да подаде жалба и до момента не се е интересувал от хода на разследването.

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.