Те са обвинени, че неправомерно пускали в отпуск автокрадец

Съдът остави в ареста един от надзирателите  от затвора във Варна. Друг се размина с по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, а съдбата на третия съдът решава в момента. И тримата бяха задържани в четвъртък с обвинения, че неправомерно са пускали в отпуск осъденият за автокражби Искрен Маринов.

Окръжният прокурор на Варна: Задържаните надзиратели са опитни служители

В съдебната зала стана ясно, че на 14 юли Маринов цял ден е бил навън, а от края на май до 18 юли е излизал общо 7 пъти. Интересен факт е, че самият Искрен Маринов е свидетелствал срещу Николай Тонев,  който е един от обвинените надзиратели. От дома на Тонев са иззети пари, но все още се изяснява произхода им. И още - в съдебната зала стана ясно, че има данни и за друг затворник, излизал в отпуски. Разследването по този случай обаче все още е в начална фаза.

Задържаха трима надзиратели от Варненския затвор

Сигналът за престъплението подал лично директорът на затвора. Надзирателите бяха  задържани за 72 часа, но прокуратурата обяви, че ще поиска те да останат за постоянно зад решетките.

В съдебната зала стана ясно, че има данни и за друг затворник, който е излизал от затвора. Но разследването е в начална фаза.  В момента съдът решава и за останалите двама надзиратели - Милен Добрев и Стоян Петров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.