Наркотрафикантът беше осъден на 16 години затвор през 2010 година

Съдът отказа да уважи молбата на черногореца Будимир Куйович за условно предсрочно освобождаване от затвора, предаде БГНЕС.

Един от големите балкански наркотрафиканти беше окончателно осъден на 16 години затвор през 2010 година. Той бе задържан в България при спецакция в края на декември 2007 година.

АКЦИЯ В „СЛЪНЧЕВ БРЯГ”: Арестуваха 8 души за притежание и разпространение на дрога

„Има едно наложено наказание, което, за да бъде лицето освободено предсрочно от неговото изтърпяване, трябва да е дал достатъчно доказателства за своето поправяне по време на престоя му в местата за лишаване от свобода. В настоящия случай от всички събрани по делото доказателства, такъв извод не можа да бъде направен според мен, съдът се съгласи също с това, тъй като промяната при него, макар и от тези становища на затворническата администрация да има такава промяна, тя не е устойчива и трайна, за да може да бъде освободен предсрочно”, каза прокурорът Андрей Янкулов.

Куйович започва да изтърпява 16-годишната си присъда през 2009 г. Той е имал условно наказание, което е активирано с общото най-тежко наказание, което търпи в момента. В този момент на него му остава да изтърпи още 4 години, 3 месеца и 15 дни в затвора. От 2017 г. той е в затворническото общежитие в Казичане.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.