Митьо Очите бил консултант в охранителната фирма на бивш шеф на „Криминална полиция”

Бивш началник на сектор „Криминална полиция” към ОДМВР-Бургас е изпълнителен директор на охранителната фирма „Аркус Секюрити”, в която арестуваният в Истанбул Димитър Желязков-Митьо Очите е работил като консултант.

Синът на мениджъра Иван Владимиров – Методий Владимиров пък е заместник-директор на Бургаския затвор, а неговата сестра - юрисконсулт към ОД на МВР-Бургас. 

Иван Владимиров обясни, че всъщност Желязков не е бил консултант, а мениджър, който е намирал обекти за охраняване.

Шести ден без следа от още един предполагаем участник в групата на Митьо-Очите

Съдружници на Владимиров в „Аркус” са бургаският общинар Бенчо Бенчев и Георги Дросев. Двамата придобиват акции след показния разстрел на гард на Желязков пред дискотека преди две години.

Пред камерата на NOVA Методий Владимиров отрече слуховете, че покровителства хора на Желязков в Бургаския затвор. Заяви още, че е виждал Митьо Очите само няколко пъти – докато излежавал присъдата си.

Има регистър, който ще покаже кой с кого е съдружник”, коментира Методий Владимиров съвместната работа на баща си с Желязков.

Фирма "Аркус" работи за държавни институции и общини. В Община Айтос например, компанията е спечелила поръчки за над 73 000 лева.

Несрин Узун: Станахме жертва на изключителната доброта на Бенчо Бенчев

Охранява и обекти на митниците в Бургас, Ахтопол, Несебър и Ямбол. От Агенция "Митници" уточниха, че не става въпрос за физическа охрана, а за СОТ.

В Община Несебър "Аркус" е спечелила поръчки за над 100 000 лева за охрана на две КПП-та.

Охранява и НОИ Бургас срещу близо 50 хиляди лева.  

Междувременно вече седми ден продължава издирването на общинар, приближен до Митьо Очите. Пейо Янков е член на местния парламент в Несебър и син на разстреляния преди години бургаски бизнесмен Димитър Янков.

Продължават и разпитите на други приближени до наркобоса.

В сряда стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинение срещу заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев за това, че е укривал Митьо Очите в Истанбул.

Срокът за екстрадиране на Желязков от Турция е 60 дни.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

В четвъртък сутрин в "Здравей, България" очаквайте разговор с шефа на охранителна фирма "Аркус" Иван Владимиров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.